West Afrika

Paul heeft weer een nieuw avontuur gevonden. Hij heeft het topografische gat van de Silk Route niet kunnen dichten dit jaar doordat er pardoes een familiebijeenkomst was gepland op het moment dat de missende sections verreden werden. Dus is hij op zoek gegaan naar een alternatief en voila, ici Afrique de L’Ouest!

De komende twee maanden zullen er weer updates verschijnen met een verslag van zijn reis. Paul kennende zullen wij allen voor twee maanden goed op de hoogte zijn van de afstanden die hij fietst, gemiddelde snelheden, de kwaliteit van de weg, weersomstandigheden inclusief temperatuur en het comfort van zijn tent. En natuurlijk ook alle andere bijzondere dingen die hij meemaakt en bijzonderheden over zijn medefietsers met wie hij dit allemaal meemaakt.

Kortom wij kunnen weer twee maanden met Paul meegenieten van zijn belevenissen! Ondertussen is hij goed aangekomen in Casablanca en zal hij morgen van start gaan.


Wo 10 en do 11 oktober 2018

Vandaag om 05.00 vanuit Oostrum vertrokken om 10 weken in West Afrika te fietsen. Daarvoor vlieg ik vanaf Schiphol naar Casablanca. Geen files en voor zeven uur al mijn twee grote tassen en mijn fiets in een fietsdoos ingecheckt. Het afscheid van Marjet is maar voor vier weken want halverwege de Tour hoop ik haar in Dakar weer te zien. De veiligheidscontrole gaat redelijk snel maar de paspoortcontrole duurt nogal lang. Zonder vertraging na drie en half uur vliegen om half een aangekomen. De taxi die me naar het hotel zou brengen blijkt er na een telefoontje toch te zijn.

De eerste ridersmeeting die om twee uur begint in het hotel haal ik nog bijna. Men is net begonnen met het voorstellen en ik kan nog aansluiten. De informatie die er verder gegeven wordt is niet echt nieuw voor mij. Al de nodige keren deelgenomen aan de door TDA georganiseerde tochten. Een tiental deelnemers heb ik al eens eerder ontmoet op een tocht en in de pauze is het een gezellige hernieuwde kennismaking.

Na een redelijke nachtrust begonnen met organiseren van de spullen en in elkaar zetten van de fiets. Nog een ridersmeeting waar vooral route van de komende twee dagen wordt toegelicht. Het blijkt gisteren en in de nacht te hebben geregend terwijl ik in de veronderstelling verkeerde dat hier geen regen zou vallen. Mijn regenkleding is minimaal en hopelijk voldoende. Als het maar warm blijft. Hier 25 graden maar Nederland doet daar momenteel niet voor onder.

 

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: