Homebound

Do 22 juni: Calgary – Amsterdam

We overnachten weer in een Travelodge zoals in Prince George. De hotelkamers zijn prima en wat ruimer zodat we alle bagage kunnen inpakken. Dat vraagt wat gokwerk want een weegschaal is er niet en mijn tas mag niet meer dan 23 kg wegen en mijn fietsdoos ook niet. Het ontbijt is weer troosteloos met plastic bestek en elk ding verpakt in plastic. Net als we alle spullen beneden gedropt hebben en van iedereen afscheid hebben genomen staat de taxi nu een kwartier eerder en wel om 09.00 uur. Hoewel ik pas om half vier ga vliegen ga ik met Lieke mee die om half twaalf naar Vancouver vertrekt. Het is een taxi voor invalidenvervoer waar de fietsdozen en overige bagage maar net inpast. Lieke moet haar fietsdoos helemaal uitpakken omdat de scan niet groot genoeg is om de doos er doorheen te krijgen. Na afscheid te hebben genomen van Lieke ga ik naar de vertrekhal voor internationale vluchten die er schitterend uitziet en ook nog maar 8 maanden oud is. Daar heeft men wel een scan waar mijn veel grotere fietsdoos ongehinderd door kan. Nog 3 uur wachten en terug naar tropisch Nederland.

Een prachtige fietstocht gemaakt met Lieke. Meer dan de moeite waard ook al was het een koude periode. Ik denk dat Canada te groot is om in één zomer met redelijk warm weer doorheen te fietsen. In de eerste weken van juni is het in het gebied waar wij hebben gefietst gewoon nog te koud om te fietsen. Ik vraag me af of de TDA deze tocht nog ooit weer organiseert. Desondanks een fantastisch gebeuren.

Wo 21 juni: Banf – Calgary (133 km)

Zoals gebruikelijk een koude nacht. Dat slaapt goed als je een goede uitrusting hebt. Wel een heel natte tent inpakken. De zandgrond waar de tent op stond maakt het nog viezer. Voorlopig hou ik het kamperen in de kou wel voor gezien. Vandaag nog 133km naar Calgary. Als we vertrekken nog prachtig uitzicht op Banf. Ook de laatste dag een koude start met 3 graden. Uiteindelijk zal het 14 graden worden met een heel straffe wind na de lunch. Nu eens rugwind. Een meevaller op laatste fietsdag. Na 45 km staan Wayne en Tracey met zelfgebakken koekjes ons te verwennen. Het zijn oud tda rijders die hier in de buurt wonen en met wie ik in 2013 in Afrika heb gefietst van Nairobi naar Victoria Falls. Een bijzonder weerzien.

Bij de lunch af en toe zon. De harde wind maakt het toch onaangenaam. We hebben ondertussen de Rockies verlaten en het wordt veel vlakker ook al hebben we nog wel een keer een fikse klim. Vandaag voor het eerst dat we over een fietspad rijden 20 km lang en daarna eens niet over een highway. Vanaf 15 km voor Calgary wordt de route echt ingewikkeld met heel veel aanwijzingen en zoeken naar de oranjelinten die ons de weg moeten wijzen. Er zijn hier en daar wegwerkzaamheden waarbij heel veel oranjelinten worden gebruikt. Dat maakt het er niet gemakkelijker op.

Het is allemaal bedoeld om ons uit de verkeersdrukte te houden. Max de tourleider blijkt er op zijn fiets meer dan 3 uur over te hebben gedaan om de route uit te zetten. Op veel plaatsen kun je niet met de auto komen. We rijden met zijn drieën en Lieke blijkt zeer handig in het vinden van de route. Om 13.30 uur in het hotel vlak bij de universiteit. Meteen met het inpakken van de bagage begonnen. Eerst tent uitpakken en laten drogen. De stormachtige wind en de zon drogen tent goed. Daarna fiets weer in de doos die ik ook op de heenweg had. Om half zeven met zijn allen in taxi’s en tda Vans naar restaurant voor afscheidsmaaltijd. Die rit gaf mij ook gelegenheid iets van Calgary te zien. Ik associeerde Calgary alleen met de ijsbaan daar maar het is indrukwekkend grote stad met meer dan miljoen inwoners.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “Homebound

 1. Madelein Holm

  Hallo Paul,

  Wat een avontuur weer in een toch wel prachtige natuur. Een bijzondere prestatie blijf ik het vinden. Je hebt nergens meer gemeld dat je kramp had dus de vitaminen hebben hun werk weer goed gedaan, heel erg fijn.

  En dan nu maar veel golfen! Overigens helpt de Power je daar ook heel goed bij 🙂

  Hartelijke groeten
  Madelein Holm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: