Inpakken, uitpakken, herpakken en wegwezen!

15 mei – stage 1: Beijing – Yanquing (82 km)
Na een nogal slechte nachtrust om 05.30 uur op. Warmte en een mug waren daar mede debet aan. Wanneer ik in de lobby van het hotel aankom is het er al een drukte van belang. De twee tassen strategie gaat nog niet erg goed bij mij. Ik doe er alleen al 5 minuten over om mijn tas dicht te krijgen en dan moet er toch nog wat bij. Hopeloos. Ga ik wat anders op bedenken. Na het ontbijt verzamelen we met zijn allen en alle spullen en vervolgens gaan we redelijk op tijd in konvooi weg.

Bij het zomerpaleis hebben we een aantal groepsfoto’s gemaakt van vertrek en na 7 km einde konvooi en begint het echt. In begin fietsen we in een wat grotere groep bij elkaar en die valt langzaam weer uiteen in kleinere groepjes. Na 50 km komen we bij de Chinese muur maar dat betekent wel stevig klimmen. De lunch is na ruim 60 km vlak voor een 3km lange tunnel waar we niet per fiets door mogen. Met de “lunchtruck” moeten we met 5 tegelijk door de tunnel worden vervoerd. De voertuigen hier zijn wel van mindere kwaliteit dan de eigen voertuigen die door de tda organisatie in Afrika worden gebruikt. Tussen de rommel en rotzooi worden we op nagenoeg losse stoeltjes of bankjes vervoerd. Gelukkig maar 3 km. Goede reden om zelf te blijven fietsen. Als eerste arriveer ik met mijn groepje in het hotel waar we al om 13.30 uur arriveren. Wel luxe om geen tent te hoeven opzetten. We delen een kamer met twee.

De Silkroute heeft geen racewedstrijd zoals tour d’Afrique en dat maakt het allemaal wel veel relaxter, hoewel ik het eerlijk gezegd stiekem ook wel een beetje mis. De groep is zo’n 30 personen groot en dat maakt het wat overzichtelijker en gemoedelijker. Bovendien zijn er verschillende deelnemers die elkaar kennen van een andere tour waaraan men heeft meegedaan.

 

14 mei: Riders meeting
Om 09.00 uur begint de riders meeting in het hotel hebben in een zaaltje en het lijkt wel een echte vergadering. Iedereen stelt zich aan elkaar voor. Ik heb het hele gebeuren al vaker meegemaakt maar toch lopen een aantal zaken anders dan bij de Afrikaanse variant, zoals een 2 tassen strategie. Wat je niet elke dag nodig hebt gaat in een aparte tas waarover je op de rustdag pas weer de beschikking krijgt. Daarnaast een tas voor de spullen die je elke dag moet gebruiken. Ik denk altijd alles nodig te hebben of weet nog niet of ik het nodig heb. Heb daarom de hele middag gepuzzeld en gepakt om aan die strategie te kunnen voldoen. Tussen de middag geluncht met Erwin met wie ik in 2014 in Sudan veel heb samen gefietst. In 2015 heet hij 5 mnd in Zuid Amerika gefietst en in februari en maart 2016 in India. Het kan nog gekker. Morgen op tijd op voor vertrek uit Beijing.

 

12/13 mei: Reis naar Beijing
Alle voorbereidingen klaar en met fiets in een doos en de juiste visa in het paspoort op weg naar Schiphol. Mijn bagage komt precies tot aan limiet of net er iets over (Om precies te zijn: fietsdoos 23.8 kg, tas: 23.4 kg en 12 kg handbagage). Het inchecken en de reis verloopt allemaal vlotjes, met name omdat ik bij het online inchecken was ingegaan op (of verleid door) een lucratief aanbod voor een upgrade naar business class. Wat een luxe zeker als je een nachtvlucht hebt. Met alle tentovernachtingen voor de boeg meende ik mij die luxe wel te kunnen veroorloven. We vlogen over zweden, Rusland en Mongolië. Boven Mongolië zag ik beneden nog veel wit en veel zand. Dat belooft wat. De ophaalservice naar het hotel had ik geregeld met een chinees genaamd Jimmy King. Gelukkig vond ik op het laatst iemand met bordje met mijn naam. In het hotel heb ik de eerste deelnemers aan de tocht ontmoet en mijn fiets weer in elkaar gezet.

 

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “Inpakken, uitpakken, herpakken en wegwezen!

  1. Ha Paul,
    Mooi om weer te lezen. Ook dat je nu al een nieuw/oud maatje hebt, Erwin geheten. Ben vooralsnog ook benieuwd naar het ontwikkelen van je TassenStrategie! Bon Route, Henri

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: