Kaapstad at last!!

10 mei ’14 – Stage 95 – Malmesbury to Kaapstad – 90 km

Omdat ik dag ervoor met truck vroeg was gearriveerd had ik op campsite een chaletje weten te bemachtigen samen met Michel. Geprobeerd kleren droog te krijgen maar dat lukte maar gedeeltelijk. Toch nog voldoende droge kleren en maar geen lange broek. Het was ook niet zo koud als dag tevoren. Elf graden was te doen. Als een van de eersten weg en meteen weer in een stortbui. Ik was nog in Malmesbury en ben meteen gaan schuilen. Gelukkig werd het snel weer droog hoewel er wel af en toe wat nattigheid neerviel. Behoorlijk doorgefietst in mijn eentje om beetje frustratie van dag tevoren eruit te fietsen. Hoewel mijn EFI er niet van af hing toch opgegeven. Zat me niet lekker. Als eerste kom ik aan op het Bloubergstrand 30 km voor Kaapstad waar verzameld zou worden om in convooi er naar toe te rijden. Wel eerst lunchen daar en fotosessies met Tafelberg op achtergrond en oceaan op voorgrond. Iedereen in zelfde fietsshirt van tourdafrique in convooi onder politiebegeleiding naar Kaapstad dat je al 25 km van tevoren kunt zien liggen. Politiebegeleiding was perfect zodat we in vliegende vaart Kaapstad bereikten. Telkens kon je Kaapstad zien liggen en dichterbij zien komen. Indrukwekkende intocht. Op Waterfront was er van menigeen familie om ons in te halen. De medailles werden daar uitgereikt en ik kreeg daar ook mijn felbegeerde EFI medaille samen met nog 4 anderen. Uiteindelijk na aantal jaren missie geslaagd. Het ging niet vanzelf. Sudan was misschien wel de zwaarste sectie. Hoewel Namibië op het eind ook nog behoorlijk zwaar bleek te zijn.

9 mei ’14 – Stage 94 – Dorp op die Berg to Malmesbury – 124 km

Onderin mijn tent staat een beetje water, maar dat is overkomelijk. Nadat ik mijn bagage heb ingepakt ga ik eerst ontbijten en wacht met afbreken van de tent tot het licht en droog is. Gelukkig wordt het dat af en toe. Het blijft wel koud, vijf graden. Om acht uur toch maar op pad in lichte miezer. De eerste 28 km is nog wat klimmen en dan afdalen. Jammer genoeg in stromende regen, geen schuilgelegenheid en veel wind en veel hinderlijk verkeer. Na 40 km komen we in een plaatsje waar ik wilde schuilen maar ik ben bang dat ik na een onderbreking nog kouder ga krijgen als ik dan weer op fiets stap. Daarna komt het met bakken uit de lucht en helaas heb ik maar een dun jackje waar de regen al snel doorheen gaat. Ik probeer nog ergens te schuilen en hoor dan dat het hele dag zo zal blijven. Dan toch maar verder want er zijn anderen die dat ook doen. Ik ben totaal nat en dreig onderkoeld te raken. In de plaats Ceres na 48 nog naar regenkleding gezocht. Ik kan niet meer goed sturen en wegen staan blank. Er is erg druk verkeer dat het water hoog tegen je opspoelt. Ik zit te klappertanden op mijn fiets en stel vast dat het onverantwoord is verder te fietsen. EFI hoef ik niet meer te verdedigen want dat heb ik al. Toen ik twee anderen zag schuilen in een bankgebouw en ze mij zeiden dat de truck er aan kwam maar besloten in te stappen. Later kreeg ik er wel wat spijt van want ik had me ergens kunnen opwarmen en naar droge kleren kunnen zoeken maar gedane zaken nemen geen keer. Uiteindelijk waren er toch een aantal die het hebben uitgereden na lange tijd te hebben gewacht want uiteindelijk werd het droog.

8 mei ’14 – Stage 93 – Clanwilliam to Dorp op die Berg – 134km

Er staat een behoorlijk zware dag op het programma. Helaas heb ik mij vergist in de tijd en sta ik een uur te vroeg klaar met ingepakte tent en bagage. Het is winderig en niet aangenaam van temperatuur zodat ik in het douchehok enige beschutting en een bankje zoek. Na ontbijt snel op pad. We rijden op en af langs Clanwilliam dam met schitterende uitzichten. De weg is geen asfalt en van hoge wasbord kwaliteit. Na het passeren van de plaats Citrusdal waar ook alle citrusvruchten uit hele omgeving worden verhandeld moeten we 1000 meter klimmen. In het begin nog asfalt maar daarna zeer moeilijke maar ook heel mooie weg. Pas na bijna zes uur fietsen op lunchplek. Zeer zware klim. De afdaling is eerste 10 km echt gevaarlijk met heel veel grote keien. Daarna asfalt met weg die op en af gaat. In de lucht hangen grote wolken waaruit het elk moment kan gaan regenen. Gelukkig kan ik ze nog net voor blijven en kom ik toch nog redelijk op tijd aan op campsite in een bos. Op de campsite wakkeren verschillende kampvuren. Het is bitter koud en omdat de dinnertruck pech had en laat  op de campsite arriveerde is dinner ook laat. De race van de racers is vandaag geëindigd en de winnaars trakteren op bier. Daar is het eigenlijk gewoon te koud voor. Zodra eten is geserveerd de slaapzak in. Vanwege harde wind wil ik niet onder de bomen staan. Ik sta nu aan het begin van de campsite en mijn tentje krijgt de volle laag van de wind. Daar komt ook nog regen bij. Het is een wonder dat mijn tentje dat constant heen en weer schudt het houdt en nog groter wonder dat ik kan slapen.

 

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “Kaapstad at last!!

  1. Nou Paul, ouwe reus, wat een Mongoolse tocht zeg! Misschien dat ik hem toch eerst eens per 4×4 wil verkennen voor ik hem ook per tweewieler doe. Heen en weer naar Noordwijk is ook leuk hoor.
    Succes!
    Henri

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: