Livingstone

Paul is weer op pad en dus heb ik wederom de eer om zijn ervaringen en foto’s door te sluizen via dit blog. Henri heeft zich ook weer tot het avontuur laten verleiden en samen hebben zij zich in Livingstone bij de TDA-karavaan aangesloten. Voordat we zomaar in de nieuwe verhalen opgaan vond ik het nog wel een eervolle vermelding waard dat Paul in januari door weer en saharawind derde is geworden van de eerste sectie!! Helmpje af!! De uitdaging voor dit laatste stuk is om alle dagen helemaal uit te rijden zodat hij echt Elke Fantastische Inch (EFI in TDA-taal) tussen Cairo en Kaapstad per fiets heeft afgelegd…he must be mad!

12 apr ’14 – Stage 71 – Livingstone to Kasane – 84 km

Al om 5 uur op om alles goed georganiseerd te krijgen. Het miezert een beetje maar ook dat hoort erbij. Vandaag staat er een korte rit op het programma omdat we met een veerboot over moeten steken op het vierlandenpunt van Zambia naar Botswana (Namibië en Zimbabwe zijn de andere twee landen die hier samen komen). Het is dan ook geen racedag. Meteen na het ontbijt met Henri vertrokken en we hebben lekker windje mee. Na twee uur trappen had nog niemand ons ingehaald dus trappen we ook maar even door om als eersten bij lunch te arriveren. Dat was dan al om 9.15 uur, een soort van 2e ontbijt. Daarna naar de veerboot waar meer dan 80 vrachtwagens in een lange rij stonden te wachten om overgezet te worden. Welteverstaan een voor een. Gelukkig had de TDA iets voor ons geritseld en waren alle grensformaliteiten snel vervuld. Na tent te hebben opgezet in de middag nog boottocht gemaakt om veel krokodillen en nijlpaarden te zien. Geheel in stijl lagen we nog een tijdje nog stil omdat accu van de boot het begeven had. Uiteindelijk pas met donker terug, snel gegeten en de tent in.

10/11 apr ’14 – Livingstone 

De rustdagen worden vooral gebruikt als voorbereiding op het fietsen en kennismaken met oude en nieuwe fietsers. Negen nieuwe sectional rijders voegen zich vanaf Livingstone bij de groep waarvan vier nederlandssprekenden. Donderdag nog het stukje naar de grens met Zimbabwe gefietst wat bij mij weer de pijnlijke herinnering van de gemiste vlucht van vorig jaar opriep. Op vrijdag is er een bijeenkomst met de nieuwe tdaers geleid door tourleider Randy die dat heel boeiend en goed doet. Toch ook nog maar even echt de Victoria Falls zien. Dit keer over kleine brug waar je een stortbad over je heen krijgt. Ik wist niet hoe snel ik terug moest nadat ik nog net foto had gemaakt. Morgenochtend 6 uur ontbijt en op weg naar Botswana.

9 apr ’14 – Aankomst in Livingstone

Na eerst in ruim 8 uur naar Nairobi te zijn gevlogen en daar 6 uur in een troosteloze omgeving te hebben gewacht en vervolgens nog een vlucht van 3 uur, eindelijk in Livingstone aangekomen. Op zo’n vlucht komt bij mij regelmatig de tekst van het fotoboek van de tda reis van vorig jaar naar boven: “I must be mad”. Met een paar anderen stappen we het vliegtuig uit dat nog doorvliegt naar Harare. Het is het enige vliegtuig dat er staat want er zijn maar drie vluchten op een dag. We kunnen goed zien hoe de bagage wordt uitgeladen en of ook onze fietsen meekomen. Snel een foto gemaakt want in Nairobi mocht dat niet en moest ik 2 gemaakte foto’s wissen van een beveiligster. Ik had in Nederland al voor een visum gezorgd maar die kosten en moeite had ik  beter kunnen besparen want dat was op dit helemaal vernieuwde vliegveld zo geregeld. Er waren meer beambten dan passagiers. De van tevoren geregelde taxi stond klaar en de fietsen konden zowaar mee zonder zelf opgevouwen te hoeven zitten in de taxi zoals een jaar geleden. Een luxe onderkomen op Zambezi Waterfront waar ik al snel vele tdaers ontmoet. Een heel hartelijk weerzien. De groep is wel iets veranderd van samenstelling maar niet wezenlijk. Nu nog alles uitpakken en zien dat ik alle spullen zo georganiseerd krijg dat ik ze kan terugvinden en ze in mijn locker passen. Ik zie er naar uit om weer in het fietsritme te komen.

 

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: