Drie rustdagen

Rustdag 3 (15 maart)

De derde rustdag hebben we gebruikt om de golfbaan nog eens te bezoeken en om voorbereidingen voor komende acht aan een volgende fietsdagen te treffen. Op de camping heb ik het schema met de afstanden opgehaald. Ziet er indrukwekkend uit. Ik ben bang dat er weinig mogelijkheden zijn om berichten en foto’s te versturen aangezien we de onverharde paden opgaan.

Rustdag 2 (14 maart)

Op de tweede rustdag werden we ’s ochtends opgehaald door Noud van Hout, een Nederlander die al 10 jaar in Arusha woont en die hier een groot aantal projecten heeft opgezet via de Watoto Foundation (www.watotofoundation.nl). Vorig jaar hoorde ik voor het eerst van deze stichting via Ton van der Vegt. Hij sponsorde naar aanleiding van zijn deelname aan TDA Watoto en dit jaar heb ik zijn voorbeeld gevolgd.

Het eerste project dat we bezochten, genaamd “Child in the Stars”, is een tehuis waar maximaal 12 straatkinderen uit heel Tanzania worden opgevangen. We werden luid zingend ontvangen waarna wij ons voorstelden. De kinderen deden dat ook allemaal tijdens de les. We moesten de nodige vragen beantwoorden over ons beroep en ons land. We kregen een rondleiding door het tehuis en de tuin, met alle kinderen in het kielzog. Ten slotte lieten ze nog wat gymnastische oefeningen zien.

Vervolgens werden we naar een groot complex gebracht 20 km verderop : “Child in the Sky”. Als de straatkinderen de eerste 3 maanden goed zijn doorgekomen krijgen ze hier een opleiding zodat ze een beroep hebben geleerd waarmee ze verder kunnen. Er verblijven hier zo’n honderd kinderen. Het ziet er zeer gedisciplineerd en verzorgd uit. Na een rondleiding hier gingen we door naar de Kiboko Lodge die mede is opgezet zodat de kinderen hier stage kunnen lopen. Omdat ik had toegezegd de aanleg van een borehole (waarvoor 60 tot 80 meter de grond in geboord moet worden) mee te sponsoren, gingen we ook nog even bij de aannemer langs die de klus gaat uitvoeren. Hij gaf ons nadere toelichting op zijn offerte. Als het borehole er uiteindelijk is kan ook de omliggende community er gebruik van maken.

Terug op Kiboko Lodge kregen we een heerlijke lunch voorgeschoteld. Het is prachtig gelegen en zeker een aanrader. Lonely planet vermeldt het zelfs als een topkeuze. Na de lunch nam Noud ons nog mee naar een school en een weeshuis waar hij ook in het bestuur zit. In een kerkje die we onderweg ook nog bezochten hing al foto van de nieuwe paus, welk nieuws ik een paar uur tevoren had gehoord.

Zeer veel gezien en heel veel indrukken opgedaan. Wat een energie heeft die Noud nog terwijl hij toch ook al 65 is. Geweldig!

Rustdag 1 (13 maart)

Hoewel we nog maar 2 dagen hebben gefietst krijgen we toch al drie rustdagen cadeau, het lijkt zo waar een vakantie ;). Degenen die de hele tour rijden zijn op de helft en hebben nu gelegenheid om een korte safari te doen. Van tevoren hadden we al een mooi hotel geboekt omdat de camping waar de hele TDA kudde zit nogal rumoerig is en omdat we stiekem ook graag vlakbij de golfbaan wilden zitten. Monter trokken we er op uit om de 9 holes baan te lopen. We waren verplicht om met een caddy op pad te gaan en we kregen begeleiding van de kampioen van Tanzania… Ik voelde me dus niet helemaal op mijn gemak en was blij dat ze ons niet van de baan afstuurden door ons gestuntel.

In de middag zijn we op zoek gegaan naar een campingwinkel om een nieuw slaapmatje voor Henri te zoeken. Gelukkig is Arusha de start-, en bevoorradingsplek voor alle bergwandelaars die zich aan de Kilimanjaro wagen en zijn er zo waar een aantal ‘outdoorshops’. Onze tweede zoektocht leidden ons naar een bank om alle dollarbiljetten van voor 2003 om te wisselen. Men blijkt oude biljetten hier niet te accepteren vanwege een andere koers. Al met al hebben we een mooi straatbeeld van Arusha gekregen tijdens deze queeste. Terwijl wij balanceren op onze fietsjes, balanceert men hier met van alles op zijn hoofd..(zie foto)

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “Drie rustdagen

 1. Madelein Holm

  Hallo heer Ten Brummelhuis,

  Ziet er weer goed uit! Als ik me goed herinner heeft Arusha een soort van “winkelstraat”. Nog geweren gezien bij de grensovergang? Dat was in 1996 wel zo. In Nairobi nog gaan eten bij Carnivore?

  Kilimanjaro zien is ook indrukwekkend he!

  U hoeft geen antwoord te geven, lekker fietsen is belangrijker.

  Veel succes
  Madelein en familie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: