En nog meer hoogtemeters

Maandag 20 febr. Gorge Camp -Addis Abeba 106 km.

Al vroeg wakker en wel om half zes omdat de orthodoxe christenen via luidsprekers een soort mis lieten horen die anderhalfduurde. Klaarblijkelijk wil men concurreren met de islam maar die zijn wel wat korter van stof in hun gebeden. Vandaag 1250 hoogtemeters te overwinnen met zogenaamde rolling hills. Behalve dat ze steiler waren dan gedacht hadden we een sterke tegenwind die ook niet echt meewerkte. De laatste 12km ging in konvooi met de hele groep van rijders en auto’s bergafwaarts Addis Abeba binnen. Wel erg opletten geblazen, zeker vanwege soms opgebroken weg en steile afdaling. De hele groep probeert als een colonne zonder te stoppen op alle kruisingen en rotondes voorrang te nemen door het verkeer tegen te houden. Een heel gebeuren. Omdat op de campsite er beperkte voorzieningen waren toch maar hotel genomen.

Dinsdag 21 februari. Rustdag in Addis.

Jo vertrekt vanavond met vliegtuig naar huis terug evenals een aantal andere sectional riders zoals Claar. Dat betekent dat we zijn fiets in een doos pakken, maar ook tijd hebben voor een museumbezoek waar we de restanten van oudste mens Luci hebben gezien.

Woensdag 22 februari. Addis Abeba – Gogetti Bush Camp 108 km.

Eerst vanuit hotel op tijd vertrokken om naar de tda campsite te gaan waar de riders meeting op tijd begint. Het ontbijt in hotel was maar half klaar en met enige moeite lukt het een taxi te krijgen. Pas om half negen (dat is laat in mijn nieuwe ritme…) kunnen we in konvooi vertrekken om Addis Abeba uit te komen. Na 16 km zijn we ver genoeg uit de drukte en gaat ieder al of niet in groep zijn eigen tempo verder. Het is even wennen  zonder vaste fietsmaat Jo. Er moet redelijk geklommen worden (in totaal 1250 meter) maar we blijven boven de 2000 meter zodat de temperatuur aangenaam blijft. Ik ben al vroeg op de campsite. Een nogal ongelijk terrein met heel veel stenen. Ook hier weer volop belangstelling van de plaatselijke bevolking, maar minder opdringerig.

Donderdag 23 februari. Gogetti bush camp- Hosaina bush camp. 130 km.

Ondanks de stenige campinggrond heb ik een goede en lange nachtrust. Zoals gewoonlijk vertrek ik rond half acht. Ga als een van de eersten op pad. Relatief lange stage met 1700 hoogtemeters. Vooral de klimmetjes die na de lunch komen zijn venijnig. Bij iedereen die ik zie langs de weg, en dat is in Ethiopië nogal veel, steek ik mijn hand op en begroet ik met selam in de hoop dat het aandacht problemen als het gooien van stenen voorkomt. Het lijkt hier vriendelijker, ook al zag ik wel een keer dat kinderen een stok bij Carlos tussen de wielen probeerden te gooien. Verder is er erg veel vee op de weg waarvoor je regelmatig moet stoppen. Het asfalt zie je vaak nauwelijks nog. Weer vroeg op de campsite waar weer erg veel belangstellenden zijn. Er is een wat onaangename stemming omdat geprobeerd wordt spullen van ons mee te nemen. Ik sta met mijn tent aan de buitenzijde en ben maar extra waakzaam. Uiteindelijk komt er wat politiebewaking.

Vrijdag 24 februari. Hosaina – Bush Camp. 118 km

Ondanks politiebewaking zijn er bij een aantal mensen wat spullen weggehaald en zelfs een toilet tent. De campsite was winderig en erg stoffig. Al mijn spullen waren bedekt met een laag stof en ’s nachts werd ik wakker met zand in mijn mond. Water spoelt veel weg. Als een van de eersten vertrokken en een tijdje als eerste door de dorpjes gekomen. Men is dan zo verbaasd dat men vergeet om money money te roepen. Dat bleek later weer anders toen ik door een paar mensen gepasseerd was. Vandaag meer afdalen dan klimmen maar nog altijd1350m hoogte overwonnen. Hele lange afdaling gedaan met prachtige vergezichten, het is de mooiste afdaling tot nu toe. Campsite ligt op zo’n 1600 meter hoogte en de temperatuur stijgt meteen. En aanzienlijk meer last van muggen. Een van de foto’s is van een roofvogel die boven campsite vloog en stukken kip kwam halen als je een stukje omhoog gooide.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: