You you you you!

13 februari

Een rit van 117 km. Na twee rustdagen blij om weer te fietsen. Om half acht vertrokken en in Gondar waren er al opvallend veel mensen te voet onderweg. Bij vertrek was het slechts 17°! Dat hadden we hier nog niet meegemaakt, maar we zitten ook op2300 meter hoogte. Onderweg lagen weer1000 hoogtemeters op ons te wachten. Er was een flinke klim voor de lunch die we al om elf uur hebben verorberd. Ons ritme hier ligt wat eerder op de dag. Na de lunch kwamen we nog een mooie klim van 6 km tegen. Om twee uur al op campsite, of eigenlijk een afgezet stuk wei waar normaal het vee graast zo te zien. We hadden veel belangstelling van de plaatselijke bevolking zoals gewoonlijk. Moeten door politie en andere ordebewaarders regelmatig op afstand worden gehouden. Onderweg  regelmatig door kinderen langs de weg begroet en in een enkel geval wordt een steen nagegooid, maar relatief valt het mee gelet op alle waarschuwingen vooraf.

14 februari

Rit van 60 km naar Bahir Dar, ons volgende ruststation. Het blijkt ook nog koud te kunnen worden in Ethiopië. ’s Nachts  heb zelfs slaapzak voor het eerst mijn slaapzak uitgerold, het koelt af naar 7°. We zitten in een moerassig gebied en bij toiletgang zakte Jo tot zijn knie in hele vette modder. Al vroeg was er weer volop bekijks van de plaatselijke bevolking, een goed publiek terwijl wij ons kamp afbraken.

Zodra zon op is, is het gedaan met kou. Prachtig glooiend landschap. We worden overal weer onthaald met “you you you!” en mijn zevende versnelling van mijn Rohloffnaaf zegt ook de hele tijd “you you you”. Ik heb het wel even gehad met you. Vanaf 10 km voor Bahir Dar worden we op gehaald door leden van de plaatselijke fietsclub. Al voor half elf bij hotel. Toch maar een kamer genomen want het dakterras van het hotel dat als camping dient is toch wat krap. Als alle rijders binnen zijn is er een donatie ceremonie van fietsen vanuit de TDA foundation. Voor de rest rondkijken in Bahir Dar en vanavond is er in het cafe van het hotel een Whitney You You You Houston Party”.

15 februari

Een rustdag in Bahir Dar. Vandaag de mogelijkheid om met de boor over Lake Tania te varen naar een monastery op ene schiereiland. Met een te klein bootje en te harde wind werd de reis voor een aantal onaangenaam. Bovendien duurde het tochtje zo’n 1,5 uur. Na een bezoek aan het monastery was de terugtocht gelukkig in rustiger vaarwater.

In de middag hebben we nog een koffieceremonie bijgewoond en aan het eind van de middag wat door het stadje gestruind. Een en al drukte en handel op straat. Nu bereiden we ons voor op de rit van morgen, 161km door een rollend landschap.

Advertenties
Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: